teman-teman

Friday, April 22, 2011

rentetan hati T_T

Kenapa dengan aku niep??
Da  pukul berapa niep?
Masih taley nk lelapkan mata,,
Nk tido tapi hati tak tenteram !
Wat can i do??
Pikiran bercelaru kot,,
Macam2 bende aku nk kene fikir,,
Itu dan ini sume ader aw !!
YA ALLAH permudahkan la kami dalam semua kerja,,
Bila la sume nye akan berakhir,,
Aku bukan mengeluh,,
Hanya bertanya pada diri agar dapat kesedaran,,
T a lame da nk ke final niep,,
Lepas niep lebey berat kot tanggungjawab nk tanggung,,
Tolong !!!!!!!
Mate da pedih amat niep,,
Kompem esop mate len macam jep rupe nyer,,
Huhuhuhuhu~

pilu + sedey =,=

Mood::pilu + sedey
Listening::setiap detik by hijau daun

Salam ,,
Coretan demi coretan aku lakarkan di sini,,
Hanye di sini lah aku dapat melepaskan perasaan yang tertangguh
Malam2 xnak la kacau mase orang len,,
Malam niep aku menaip dengan penuh harapan
Semoga dy akan terus tabah menghadapi kesakitan itu,,
Diri ini sentiasa ada untuk dirimu,,
Tolong jangan tinggal aku !!!
Huhuhuhuhuhuhuhu
Setiap detik yang datang dan yang dah berlalu
Amat bermakna buad aku,,
Ku harap kau kan terus bersama aku lorh,,
Ta sanggup jao2 !!
Huaaaa !!
Bile dengar jep kamo emergency td,,
Jantung aku berdegup tanpe henti,,
Betape risau nyaa aku mase tuh,,
Hanya ALLAH saja yang tahu,,
Mungkin ini adalah ujian Nya kepada hambanya agar beringat kepada Nya
Aku akan selalu ade untuk support dy,
Mane mungkin aku akan bia kan dy sorang2,,
aku harap kamo akan terus sihat
untuk menjalani kehidupan yang akan datang,,
aku taw kamo kuat !!
mane mungkin kau ta kuat kan cyg ?
huhuhuhu,,
walaupon kesakitan tuh langsung dirimu tak luahkan,,
tapi aku betapa perit jerit kamo tahan,,
saba yep!!



p/s::semoga kamo kuat !
       syg kamo !!
       semoga kamo cepat sembuh yaa,, 
       nk tengok senyuman itu terukir di wajahmu ! 


Sunday, April 17, 2011

THAT'S THE TRUTH..!


I feel like I've been put on trial with you
I know that something's wrong and I'm the one accused
When the verdicts in, it's us who's gonna lose
I can't wait for you to finally hear the truth

Cause I shouldn't have to plead my case
So much love to save

If you listen to the things that your friends say
You're gonna be lonely
How can you treat like that
When I give my all to you
Cause I haven't been messin' around
I would never go out
And do the things you don't want me to do
Cause I can tell you right now
That you will never find the evidence on me

I need a lawyer just to talk
Cause they're tellin' you what to say
They wish they had what we have
And its jealousy thats in the way.
Cause I can't sit round
And watch them build a case
Cause theres no savin' us now
I'm just doing this to clear my name

Cause I shouldn't have to plead my case
So much love to save

If you listen to the things that your friends say

You're gonna be lonely
How can you treat like that
When I give my all to you
Cause I haven't been messin' around
And I would never go out
And do the things you don't want me to do
Cause I could tell you right now
That you will never find the evidence on me
And that's the truth

Cause I shouldn't have to prove my case
So much love to save
Save, save, save

HANGOUT WITH FAMILY ! !

Hari niep aku jadik anak tunggal jap,,
Ley kua jejalan dengan my parents sih,,
Syokk!!
Bia ader sorang lagi adek pon,,
Fyza ta sedar diri !!
Da la dapat title anak manje.!
Ye x aku cam tuh?
Haisshh!! Besa2 besa la nak manje2 dengan dyorang,,
Abes sume kedai aku nak pi niep!
Nak2 masok romantika home mart!
Cam2 bende ader at sane,
Nak beli pon rumah baru ya ciap lagi..
Ingat nakp shopim2 dulu,,
Tapi abah pulak malas nk p tempat yang bz (mese mol)
Tapi aku hepy aw!
Hari ini banyak bende hepy aku lalui,,
Se ag always 3g dengan adeQ aku,,
Mentang2 la dapat line 3g,,
Dengan ma aku skali join,,
Best uh !!
Rindu kan saat2 itu yaa..!












jejalan sambil habiskan duet.!
len kali buad lagi ya ! 

Saturday, April 16, 2011

friendship ??

Salam to all the readers.!
Aku nak share pengalaman aku tyme jawab exam MUET
Tadi hari on paper 4 (writing)
Bukak2 soalan kuar soalan yang ta target
Moog memang ternganga larh.!!
Ta pernah hayat buad esei cam tuh,,
Tuh baru soalan pertama kan,,
Bukak2 soalan kedua tuh,,
Fuhh!!!
Soalan nyer berbunyi cam nie
“ the most valuable thing in life is friendship” do you agree??
Bhahahahaha,,
Boley dy tanye cam tuh kan,(koya bijop)
Aku tersengeh bace soalan tuh,,
Teringat kat kawan aku si celup n si aishah,,
Aku jawab soalan tuh,, i strongly agree with that statement,!
Aku luahkan pe yang aku alami sepanjang aku kenal dyorg !
Tyme tuh dyorng la sumber aku.!
Harap pe yang aku tulis tuh ta lari topic,,
Takut aku yang syok shekor.!
Hehehehehehehe!
Tyme2 jawab tuh,,
Teringat kat entry si celup baru2 nie..
About loyal fren,,
Touching dengan dy punyer ayt !
Buad aku tertanya2,,
terkejut aku bace entry tuh,,
To celup::aku tetap syg ko larh,, xde nyer ko jadik org len.!
Aku syg sume larh!
ske aw dapat kawan2 senget cam korg,,
hidup ta sunyi !
terhebad larh..
berharap lepas la target uh buad sume teman2 ku,,
ta larat kot nak gulungkan lidah,
sama2 la kita doakannya
saya nur hafiza binti tahirjuddin
berangka giliran MT0705/1011
nie bukti nyaa..!



renungan sejenak .!

Terima kasih kerna da sedarkan aku,,

Sedarkan aku dari mainan dunia semata-mata,,
Satu-satunya insan yang bukak mate aku selama belasan tahun,,
Jadilah seorang insan yang dapat berbakti kepada agama dan bangsa
Bukan mudah kita nak kongsi masalah yang terpekung di dada nie kan,,
Carilah insan yang boley memahami dirimu,,
Selama nie aku nie hanyut dengan bende-bende yang ade kat depan mate,,
Ta semuanya dapat membahagiakan aku !
Hurm !!!!
Aku nak mula dari mane yep??
Mood yang amat terpinge-pinge!
Tapi yang penting kata-kata insan itu akan
Selalu berlegar-legar dalam pikiran aku walaupun
Dimana aku berada,!
Tenx ya !!
Tenx ugak kat sweety that sedarkan aku!
One step ti move in front !!
Yeeaahhh !

Tuesday, April 12, 2011

kenapa harus begini??

dengan lafaz yang mulia
bismillahhirahmannirrahim


kenapaharus aku tanggung sume niep?
nape ta orang len jah??
kenape??
kenapa??
kenapa??
xde orang akan faham ape yang aku rase sekarang niep
pedih,perit,sakit nyer jiwe dan raga aku niep!
satu demi satu dugaan dan cabaran yang datang!
mudah kan buat aku gugurkan mutiara itu
dalam bisikan sendu aku memohon agar
dikau ta akan pernah sekali pon mengulangi perbuatan itu
tau kan betapa serabai nyer aku kalo xde kamo!!
tw x ~~!!
salah ka aku nk rasa keceriaan n kebahagian itu??
aku ta ku tak la sesempurna insan2 lain
kenapa dengan aku kamo selalu cam niep??
salah ke dengan apa yang aku da buad??
i need u damn much !!!
setiap detik aku memikirkan mu
setiap detik rindu meracuniku
setiap detik teringat ku padamu
setiap detik apa terus begini
ku mohon dengarlah rintihan hati ini
yang ku curahkan seraya aku menyanyi
sampai kapan kah aku terus begini
ku harap kau kembali kepada ku !!!!


tiap detik aku ta pernah pon rase kau jao dengan aku !
once i love u i always be with u forever !!!!!




hati yang menangis tiada sapa yang tahu !
hari2 hati nk melimpah kan airmata tanpa ragu2!
k la aku da nangis sakan da niep
ta larat da!
hit your heart!!!
debussshhh!!!!!

Monday, April 11, 2011

hari ini dan semalam !

mood:: bawu da abes exam muet ( speaking )


salam lame da ta update niep
hehehehehehe
terasa agak kekok nk menaip niep
ari niep hari bertuah kot bagi aku
aku ske nom 11 niep
11 is everything,,
ari ney an exam aku dapat nombor angka giliran 11
ooouucchhh!! teringat at seseorang..
speaking pon berterabur jep
tapi oke la kot walau dalam keadaan yang tak tentu hale tuh
macam2 kene tanggung sebelum berjuang tuh hanye tuhan saja yang tahu
tau2 je la mood sebelum exam niep cam ney an
ALHAMDULILLAH everything okeh, i hope so
examminer pon bole tahan la
one step to go in front !
yeewahhhh~~~




huhuhuhuhuhu
ta tau ape yang jadi dengan aku
malas nk pikir lagi
okeh la
daaaaa~

Tuesday, April 5, 2011

04042011 terbaek.!!!

salam,,
on 04042011 telah melakar satu kenangan yang sangat2 bermakna.
satu demi satu kenangan dapat di ukir
hajat2 aku selama nie telah tercapai
satu demi satu!
something that alwayz make me hepy
akan ku abadikan sampai bila2.
tak pernah kot di buat orang
sesuatu yang ta di rancang sampai ke tahap itu.
HAPPY BIRTHDAY to my LOVELY SISTA ,!!!
di kau memang terbek larh,..
sayang sama kamo.!


to you.:
- semoga kamo sentiasa ceria2 sepanjang perjalanan hidupmu
-semoga panjang umur
-murah rezeki
-jadilah anak yang solehah
-semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan.

k itu saja kot sampai sini.
wassalam~~~



Saturday, April 2, 2011

bagaimana dengan anda??

salam to all the readers...

mood::kene balik hostel
listening to :: andai by alexa

tanak taip banyak2 pon kat sini
coz minggu mood nk mengulas hilang secara drastik
syok abes layan lagu niep,
penuh makne kot bagi aku,
(hey kau fiza sume bnd bermakne buad ko)
aku mmg cam tuh, itulah fiza
tgh2 mood sayu hati kene pulang hostel niep an
aku rase something la kan,,
mintak jao jao jao dari masalah
aku niep kalu da bukak post niep xde bnd lain nk tulis
abes2 sal hati n jiwa raga!
haissshhh!!!!
sal dgn ko niep fiza??
sal ko cepat touching?
sal ko suka menyendiri?
sal ko suke nges?
sal sal sal???
aku pon tak tau u know!!
nak buad cam ne erk,,, wt lex suda!
hati kering da jantung p jemur at ampaian,,
tu kot jadik nyer,,
2011 taon penting dalam idup aku niep 
takot ase !!
gggggrrrrrrrrrrrrr~~ oh noo!!!!!
kat cini aku ugak nk mintak maap la
kalu aku tak dpat nk bahagiakan orang2 yang aku cyg
aku hanya manusia yang kerdil yang ta lari dari kesilapan n
masalah niep sume,,
k la panjang umor jupe next season.!
k wassalam~~



...anDai...


Beri aku waktu untuk bisa
Membuatmu tertawa
Jauh jauh jauh dari
Jauh dari masalah
Beri aku waktu untuk bisa
Membuatmu bahagia
Jauh jauh jauh dari
Jauh dari derita
Ku ‘kan selalu menemanimu
Ku ‘kan selalu menemanimu
Ku ‘kan selalu ada untukmu 
Andai ku di hatimu
Andai ku di pelukmu
Andaikan kau menjadi milikku
Andai ku di hatimu
Andai ku di dekapmu
Andaikan kau menjadi milikku
Beri aku waktu untuk bisa
Membuatmu bahagia
Jauh jauh jauh dari
Jauh dari derita
Ku ‘kan selalu menemanimu
Ku ‘kan selalu menemanimu
Ku ‘kan selalu ada untukmu 

ANDAIKU MAMPU MERUBAH SEMUA ITU.!!!

ceritera

mood::jazz
        ::layan lagu2 bronu mars

assalamualaikum pada sahabat dan taulan,
kat sini aku xde la nk cakap pape sangat pon,
minggu niep xde mood nk update2 niep sume,
something wrong somewhere ke aku niep???
tuan tanah sendiri pon tatau masalah nyer.!
hajat hati nak tido dah,tapi singgah2 jap coz taley nk lelapkan mate,
act,aku mahukan something that make me peaceful
tapi kan tak dapat2,, heran saye!
haaaa nak tanye la kan at korg niep
pernah tak ase diri korg hadir dalam hidup orang lain
i means not as a couple !
no couple!!
exp,dalam bersahabat ke what else la,,
nak buad kan diri niep hadir n wujud kat orang lain bukan
sesuatu yang mudah derr,,,
" trouble is a fren "

hidup ini abadi selagi hari ini bertukar
menjadi memori

mahalnya harga sebuah kebahagiaan sehingga
harus di bayar dengan air mata


ayat2 taley blah tuh.!!
ape yang ader dalam kepale aku juz luahkan
kat cini jep aku dapat typing!
don't down my mood okeh!


Friday, April 1, 2011

23032011 terhebad !!

salam to all my blogger members !
lame da ta buad coretan kat cini
hakhakhak
cam2 bende pahit da berlaku at aku
sepanjang 2 minggu niep
lets me start fes okeh
 moment yang paling2 aku taley lupe ialah
on 23032011 
iaitu on 19th besday !!
mood sepanjang hari tuh ialah meh aku list kan
:: terpinge2
:: kehairanan
:: pelik semacam jeh
:: tertanya2
:: happy
:: serabai
:: bahagia
:: terkelu
:: ase di hargai

tuh sume baru saparuh
camni2 bile nk masuk jeh jam 12 malam on 22 mac tuh
si celup ajak aku p basuh baju
aku pon join jela,basuh punyer basuh aku ase cam
lame semacam jeh,bese kalo basuh tuh ta la sampai 30min
geram tol la,tambah plak dengan shikin datang swoh teman dy plak
celups cakap dy nk teman shikin aku pon ikt jah,
shikin niep basuh tuh ta la banyak sangat tapi lame yang amat beb!!
dalam 15 min 1 baju
lame ta lame tuh beb!!
da2 ciap basuh tuh,celup plak buad urusan dy dlu,aku relax2 ag
duk sembang2 dengan  adeQ aku.
then kami pon masuk dorm
nie hah 1 lg bnd pelik jadik,bile masuk dorm tuh,dorm gelap semacam jeh
aku mule nek heran la,ta pernah2 plak dak dorm aku tido dalam kegelapan kan,
ciap kipas tutup lagi chayaaaa laaa... leleh abes tuh!
aku pon dengan selambe p on suis lampu last aku terpandang at 1 sudut tuh,
kawan2 aku duk berubah jadik sardin
korg tw ape dyorg buad.??
nk buad suprise tp aku dan tengok dulu..
suke nk nangis ta sah kire la,, then dyorg pon wish besday at aku.
mo0d terharu beb!! da lame da x dapat suprise cam tuh.
tenx sesgt teman2 sume!! (sobsobsob)
duk2 punyer duk an ci mas kwn aku swoh aku bukak loker aku
then inilah lah yang aku dapat


teman2 terbek punyer la. !




yang pic at atas tuh loker aku dipenuhi origami
ta pernah dalam hidup dapat cam tuh,, terharu....
banyak la wish2 dari dak2 at hostel tuh,then dapat 1 hadiah dari 
dak2 fom aku iaitu 3 bungkus maggi tomyam!!
boley tampung perut aku!
ta lame lepas tuh celup plak kasi present,,
mood excited nk bukak adiah dy last bukak
dapat kain bj kurung !
perhh!!! celup tunaikan hajat aku tuk 2011 niep!
chayaa la kamooo,,, tw2 jeh aku meminatiyer
walaupon at fes aku cakap aku ta suke wane dy
tapi bile dpn mate cun abes !
jangan touching2 yep cyunk!!
dalam mase yang sama aku still menunggi some1 tapi xde
kami pon tido la..
keesokan hari nyer plak,, tyme petang
aku merasa something yang pelik lagi,,
celup cakap hilmi nk jpe at kelas,, setahu aku la kan hilmi susa nk jpe ptg2 niep
heran shayer  !!! ggggrrrrr~~~~
sapa2 at skola aku tgk dak dorm aku pon ader skali, cam ta
logik la plak,, aku pon tanpe pkir panjang aku terdengar
kawan2 aku nyanyi lagu bday at aku n hana.!
peerhhh!!! dapat lagi 1 suprise,, 
dyorg celebrate besday aku n hana skali coz kami lahir bulan sama


lepas makan2 tuh an,, aku cari la si celup coz nk suapkan at dy
last2 cari xde plak,,
tup2 bile angkat muke tgok dy datang lop 1 lg suprise yang ta aku sangke2
upeyer adeQ aku yang datang n buad aku terharu abes !
orang yang paling aku tunggu2 ,, 
sweet tuh sambil bawak kek tuh aku da la kek idaman aku.
tenx to my lovely sista n my beluved frens!!
tyme tuh memang taley nk kate pe
otak uncontrol tapi ..................................................................


tak ku sangke ta ku duga la bende2 niep sume
egat kan da ta egat at aku
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhu.~,~
akan ku kenang sampai bile2 la saat2 bersamamu !


potong kek same2.
syok !!


penyeri di kala sepi,pengubat di kala duka !


si celup yang banyak teman aku buad aktiviti sengal
sahabat terhebad !
perancang projet terbek.!
 semoga hajat2 taon niep tertunai dengan jaye nyer,,
ta tau nk cakap ape mase sume niep ader depan kau
bukan senang dalam idup aku tuk dalam niep sume
1 kali dalam 1 setahun
pape aku bersyukur ats semuanyer!
syg korg sgt2


:: S A T U T E K A D ::


tiada noktah antara kita.!!