teman-teman

Sunday, September 30, 2012

Kesempatan Hanya Sebentar


Thanks for the pass moment that give me more lesson 
For the future , Im ready for everything 
Hope Allah gives our barakah for all 


jika masih ade lagi ruang untuk kita semua cari yang terbaek 
Ya Allah berilah yang terbaek buat kami .
Kami mencari redhaMu Ya Tuhan 
Layarkan kami ke jalan yang benar 
Tiada yang sebenar-benarnya melainkan ke arah RedhaMu 

Aku mencari damai ABADI


Sometime aku belajar tuk diam dari bercakap banyak .
Sometime aku belajar tuk banyak bersabar dari terus marah marah then moody .
Sometime aku belajar tuk lebey mengalah dalam keadaan dari terus dengan egoan .
Sometime aku belajar tuk menangis tuk aku lebey mementingkan kebahagian .
Sometime aku belajar tegar dari terus akan merase kehilangan yang cukup perit .

Untuk itu aku banyak belajar tuk menjalani kehidupanku yang bakal berguling mase demi mase , hari demi hari , merenung akan apa yang akan jadi pada masa akan datang yang kita tak tahu kan ? kita bukan ahli magika kan nak buat magic tuh sume . Semua telah tertulis , Ya Allah , kuat kan la bila hati kami kuat di duga oleh ujianMu , aku hanya insan yang kerdil di sampingMu yang memerlukan banyak bimbingan . Aku lemah seperti badai yang menghempap pantai , hanyut di bawa arus jika tiada peganganMu . Aku masih tercari-2 apa yang aku inginkan . Pulihkan la semangat yang hilang . Every single night my tears came out rapidly likes a river . Bia pun aku hanya dapat melemparkan senyuman tapi aku hanya mampu disebalik kedukaan . buruk kan ? aku memang tak suke nak susa an orang . tapi inilah kurang kekuatan .. One more thing , aku pun tak tahu sampai bila aku cam ney ? walaupun ia akan beransur , tapi ! luka dalam hati aku tak akan pernah sembuh sampai ke akhirnya . aku tak marah sesiapa , aku marah pada diri aku !! i need someone yang boleh bawa aku keluar dari belenggu neyh please ~ rolling into the deep by deep . Jika kita sabar dengan segale dugaan neyh insyaAllah . Allah bagi kurniaan yang terbaek . Aku yakin pada janji Allah buat hambaNya . Sabarla , kita manusia hanya pelakon kat pentas dunia yang boleh buat ape jeh yang suke , even Allah da janji kita banyak bende tapi kita dengan Allah adakah kita buat ? im also not a perfect person to says like that , but every single days we MUST remember that one time we back to Allah . dariNya kita datang , kepadaNya kita kembali . Hmm , kalau tak suke dengan care aku , boleh tegur aku , bukan bila buat salah terus diam , dan bila da bagi nasihat tuh , cube pikir , bukan sentap ntah hape kan . bila kita di tegur means dy sayang kita . Aku benci dengan manusia yang buat dunia satu permainan ! TAKE NOTE sket . pikirla yang terbaek . waulahu'alam . Wasalam .


Saturday, September 29, 2012

Miss You NFNA

Assalamualaikum
erm aku nak bia kan kalam aku berbicara 
i want to share something yang da lame aku nak luah kan .
urm act aku rindu sangat kat budak neyh , tapi .....
hopefully dia akan rindu aku jugak .
cepat mase berguling guling keliling kita .
rase sekejap jeh pertemuan dan mungkin kita tak sedar ada nya perpisahan yang abadi
akibat itu , every single night it comes to me day by days remember you 
mintak maaf 


shumel nyeh bila dy senyum , bila la dapat tengok dy neyh senyum lagi depan aku kan . always buat aku ketawe bagai nak rak . aku pon tergelak tengok kelatah dy . senyum bahagia kot tuh 
this my lovely lil. sista named nur fatin nabillah azmi .
i always keep it up 


this !
really-2 like this picha .
coz satu hari tuh dy berusaha jugak nak sent kat aku . tapi ntah nape tak leyh sampai kan aku jumpa juz blotuhh jeh senang kan ? picha neyh aku simpan lagi , always tengok sebab aku dapat picha neyh sebelum aku berangkat ke seremban tuh stdy , yang neyh la teman aku , shomel sangat .

and now ?
kite da masing-2 dengan jalan kite rite .
sometime i need you much-2 
but i gonna be sad because it not for that .
hopefully you keep all the moment till the end bebeh .
surely i gonna miss you so much .

Thursday, September 27, 2012

spending time together

Assalamualaikum . :) sambil makan makan neyh datang mood nak menaip . salam tengah hari lorh sume . semalam hepy dapat jumpa bestie aku sorang neyh . Datang dari kuala terengganu atas urusan kerja akak dy . So stay at dekat area kawasan umah aku . Haha dapat aku tumpang sekaki kat awana beach resort , golf and spa tuh , jyeaahh ~~ lame tak jumpa kan , macam macam citer la berkongsi sapa lebam . thanks sayangs


semangat la sangat nak terjun kolam :P 




thanks being my beloved sweet honesty 

Rona Hidup

Apa pendapat korang dengan pengalaman atau kisah silam ?
Sangat beze kot kan . Apa itu pengorbanan ? lagi la lari dari pengalaman kan ?
Hmmm , bila hati sentap ini la jadi kot ~ MAAF ? apa itu maaf ? if you to know lets me xplen dulu yerp . bagi aku maaf bukan satu kata yang nak men sembur sembur , sebab aku rase di sebalik perkataan tuh mungkin ade satu rase kan ? bila nak mintak maaf then buat lagi kesalahan yang same , hape kah itu ? so kalau tak tahu cam ne nak hargai maaf tuh jangan men tembak jeh kan . One more thing kenapa manusia suka cakap ikut sedap gigi je erk ?heran laa . kau nak bawak ego kau? aku rase tak kemane pun , so susa sangat ke nak faham orang lain ? Bia pun pada masa silam , insan neyh la banyak bagi dorongan tapi bila sekarang da senang , insan ini sangat terluka da mula berubah , ko cakap macamtakde lesen , Ya Allah adakah kita sedar ? haaa ? kalu kite neyh jahat sangat kan , menyampah sangat , aku rase kau patut fikir banyak kali untuk berbicare .hati manusia tak boleh di baca oleh mane mane manusia , sebab itula unik nya Allah cipta hambanya . bukan mudah nak mencalarkan sesuatu yang bernilai , even kita ade barang yang bernilai bagi kita contoh nya jam CASIO yang mahal tuh , dan di hadiahkan lagi oleh insan yang kita sayang , oneday ade orang curik , ape kita rase ? benggang kan ? sebab ? sebelum neyh jam tuh la yang tolong kita tuk jadi seorang yang menepati mase . dan bila da takde baru kita rase rite ? hurm ., susa betul kan bila da makin hari makin membesar dengan dunia yang macam macam. Semua makin mencabar , kebanyakan pengalaman menbantu kita untuk mendewasa kan kita serta pengorbanan tuh nak tengok sejauh mane kita dalam kehidupan . So please judge orang tuh yerp . hurm ...
Aku nak mintak maaf la kalau ade yang terase sebab aku tak bermaksud nak sakit hati sesiapa .
Semoga Allah beri jalan yang terbek , Ya Allah , berila aku kekuatan untuk menuju jalanMu . Wassalam


Wednesday, September 26, 2012

adaMu

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu



Sweet Guys Are THEM ヅ

Assalamualaikum peepss ...
Here i come to continue my life story never got ending rite .. Alhamdulillah aku masih lagi disini dengan realiti yang berbeza , kan ? via rolling adamu song by najwa latif , sangat tersentuh , oke try la dengar .
Tiap hari aku rase sunyi tanpa ohsem like you all , tapi aku kene la faham korang sangat buzy dengan task-2 masing-2 . Yang neyh buat aku hepy bila dapat jumpa guys yang aku sangat rindu , Alhamdulillah aku selamat pergi dan pulang dari SEREMBAN , jyeahh ~ walaupun pun sedikit di timpa bencana apabila cermin bas belah penumpang meletup lalu berkecai .. Ya Allah first time kot , aku di antara penumpang yang terdekat jugak la , betul betul bila masuk jah sempadan negeri sembilan tuh , naseb bek jugak la da nak dekat , tapi berjam jugak aku nak sampai , bia hati dop sabo nop sampai kolej , HAHAHA . text yang bertalu-talu dari pute and tasha coz kawan kawan tak tahu pun aku akan datang , HAHAHA . nak buat suprise aku yang kene suprise dulu , tapi yang nak marah tuh , lex lex pulak laa si driver bawak bas dalam keadaan macam tuh , OH MAII ~ sabar jela . hati semakin excited bila da sampai kat terminal one tuh . then rindu sangat kan nak naek cityliner , aku nek la cityliner dengan barang makanan budak budak neyh . HAHA , aku boleyh tergelak sakan nak jumpa neyh . Ya Allah hepy sangat bila first sampai tuh lari lari dalam hujan nak p jumpa sayangku tasha dan pute  , OHSEMM ~~ waa ... cam dalam filem hindustan pun ade kot . Mase tuh dyorang pun tgh buzy , so aku nek sorang sorang kat bilik , bila da ade dekat dengan dyorang masalah dalam kepale tibe tibe hilang . takpela aku kene la hepy kan diri aku dekat dengan dyorang lame tak jumpa kan . so enjoy our weekend ~  and one more thing yang penting dapat join celebrate besday sys wiewie . hehehe sweet lorh ~ orang jauh datang neyh nak tengok dy .. hope you will get blessing from Allah


she make a wish for the future 


me and sys :)


we are young to nite 


  HEPY BESDAY DEWI WINDURI IRWAN 
HOPE YOU ALWAYS HEPY WITH YOUR LIFE
AND MAY ALLAH BLESS YOU SAYANGS .
SEMOGA DAPAT MELANGKAH DENGAN LEBEY JAUH 
ILOVEYOUMUCH

oke then aku dapat spent time dengan sahabat tersayang aku neyh .. dapat lagi makan sama sama , bergelak ketawe same same , masak same same , kite kan kuat makan , aku ade sampai ke pagi kite makan , hahahaha . thanks la , saje je nak gemuk kan korang . dapat tidur same same ,habes kan duet same same ,  cerita sedeyh suke sume ade . dan ajar aku tido lewat lewat . sebab mase tuh emas kan . korang dabaeekk baa . boley jugak aku tengok korang buat perfom dan tengok ...................... hahahaha . shomel kan dy . kalu la aku kat sane kan besh , hahahaha , serius bila aku balik neyh teringat la ape yang kite buat . tapi aku sedeyh bila da banyak bende pelik aku tengok . hope korang sabar yerp . 


tasha via pute prepared for their performance :)


kite bagi kek yang sedap sudu jugak dy makan , hai sys cukup cukup suda 


taken by future fotografer kan ?


makan makan jugak , lemak kami buang kan ?

shumel kan sume ? macam macam  ragam yang tak tahan tuh , sume ade tones masing masing , kadang kadang tergelak sorang sorang teringat kat korang neyh taw . aku sangat hepy bila melihat anda anda semua hepy . dan in the and pertemuan kite sangat sedeyh , adat la kan bila ade pertemuan , pasti ade perpisahan . insyaAllah ade mase aku datang lagi guys . thanks mengisi kekosongan hati aku dengan telatah ceria anda semua sampai aku sangat terhibur . 


teman yang setia menanti aku nak balik neyh :) 


untuk julung kali nya pic berkepit dengan celia neyh .


bunga rindu korang nanti :( 


with mygirlfriend , ILYM !!

salam rindu dari bunga untuk semua 
MUUAAAHHH !
wassalam

Thursday, September 20, 2012

HATI INI RINDU SEREMBAN

pssssttt psssssstt psssssstttt ~
HAHAHAHAHAHA
hati ini rindu seremban bhaa .....
kuat betul la penangan seremban neyh .
rindu nak jumpa korang laaaa ~
dan tak saba nak jumpa ..
aku penat deh kire hari neyh kapan ketemunya 
doa kan aku bhaa ..
YOU all always in my mind 
I LOVE YOU SO MUCH 
muaxxx siket kat pipi kanan :-*


beluved TEAMSSSS


yeah hasil kerje aku bila bosan dalam kelas mr Adam ,
and i give my love to you all


sys wiewie neyh 
kalu aku tak jumpe dy cam tak oke jeh 
padahal memang tak jumpe pun 
rindu la kat makcik neyh ,


neyh sys rita ,
hahahahaha . lame tak tengok dy senyum yang comel !


haaa ini memey in the darkness !


neyh ayu 
yeah aku da tak sabar nak tgk kau nanges bhaa ...

ouchhh miss so much betey 

Wednesday, September 19, 2012

NATURE itu ANUGERAH

Assalamualaikum ,...
Hai peeps there , how are you ? hope everything gonna be oke yeahh ..
today aku berteman kan kazen aku yang sengal tuh untuk merealise tension yang setongkul atas kepale ,,
Boley la jugak aku lihat kecantikkan semula jadi neyh . kiteorang take time dengan SHOOT ! vavavavavumm mak ! hahaha padahal aku neyh yang gatal gatal nak men kamera neyh , da lame kot tak snap snap ,
so macam biasa la , cari port bese , kan alam semula jadi neyh da shumel tambah lagi dengan kiteorang memang BOOM ! saje nak hilang keserabutan ini la jadi nya .


IGNORE ME !


love to be NATURE


HAK CIPTA TERPELIHARA 

that me :)

Monday, September 17, 2012

Andai Itu TakdirNya

Assalamualaikum ..........
petang yang sangat syahdu , di hujani titisan air hujan ..
Aku biarkan kalam berbicara , dan aku tak benarkan pena menulis hasrat di hati aku neyh . Pada 15/9/2012 yang lalu . result rayu merayu da kua , dalam hati aku neyh da memang da dapat lhaa , bukan senang jadi mahasiswa kat IPTA tuh dengan result yang ciput tuh , aku redha apabila permohonan aku di tolak , mungkin rezeki aku takde kat situ kan , huhuhuhu , selama beberapa tahun aku simpan hasrat yang tinggi neyh tuh pegang segulung IJAZAH , sedeyh memang sedeyh la sebab ini adalah peluang terakhir aku setelah aku berjuang di tingkatan 6 . dan sekarang aku dalam DILEMA , dan aku tak tahu ape tindakan yang perlu aku amek untuk ke langkah seterusnya . kalu 2 tahun lepas , masalah seperti ini la aku rase , tak tahu mane nak pilih , antara matrikulasi , politeknik , dan fom 6 , dengan segala yang aku rase . aku sanggup ke fom6 tuh . aku mengalah . belajar lah aku kat sane . pasrah bukan kerana terpaksa , berat sangat hati neyh , Allah saje yang tahu , dan sekarang tiada lagi peluang seperti tuh aku nak pilih . aku hanya dapat pilih KERJA ATAU KOLEJ ! hurm takde orang akan faham ape yang ade dalam benak fikiran aku . tentangan hebat dari sedarenya lagi ,PERGGHHH ! aku nak giler lhaa . aku senyap tuh bukan aku nak sangat kan , da  aku nak lari mane lagi ? boleh tak tak nak duk dalam ganu neyh ? biala aku pergi tenangkan fikiran kat tempat orang dulu . Macam macam da dengar . itu ini begitu begini , Mungkin neyh jalan hidup aku kan . Orang jangan banyak bunyi sebab tak tahu ape yang aku rase . Parents aku bagi aku belajar , tapi dalam kilauan matanya tuh , harap aku memahami keadaan semasa . dengan rendah diri , aku akur , bialah . restu ibu bapa sangat bernilai buat aku . Maybe dengan jalan lain aku tak dapat buat mereka gembira . dengan jalan neyh INSYAALLAH , aku yakin ade jalan untuk hambaNya nanti . Sori buat kawan kawan atau senior , aku hargai segala nasihat tuh , jika diberikan peluang aku amek peluang untuk sambung balik study tuh . Aku pendam dalam hati jela ape yang aku rase . mungkin tak sesedap GCB burger bende neyh . aku tak memang terbiasa .Ya Allah kurniakan apa yang terbaek buat kami untuk hari hari yang akan mendatang...
akhir kalam , aku doalan sahabat sahabat ku disana berjuang untuk segulung ijazah dengan jayanya .

WASALAM

Sunday, September 16, 2012

Twin Aku ?

Assalamualaikum ,
Sihat sume ? oke today mood nak menaip jep . hehehehehe . nak kongsi satu bende .
beberapa hari lepas ade chating chating , liking liking dengan kakak senior sorang dari kolej aku .
tanya dan tanya la dalam chat tuh , then dy cakap aku ade mirip kawan dy , ahakk ~ suke
tapi tak  sempat nak jumpa pun . hanya gambar jeh kakak tuh post kat aku .


ney gambar dyorang yang kakak tuh post , name dy kakak ema , dari kiri abang botak , kak ema , and this person like me wearing purdah .yang semoga satu hari nanti Allah berikan aku kesempatan yang sama . amenn ~ teringan nak jumpa kakak tuh . hope satu hari mungkin .
wasalamm ~

Saturday, September 15, 2012

Friday, September 14, 2012

Kuatkan Hati Ini

Apabila saya berpura-pura menjadi kuat, tiada siapa yang melihat air mata yang tersembunyi saya melainkan ALLAH.
Apabila saya sedih dan perlu bahu untuk menangis di atasnya, tiada siapa yang menyokong saya tetapi ALLAH.
Menyenangkan hati manusia adalah sangat susah, menyenangkan Allah adalah yang paling mudah.
Kadangkala manusia menghukum saya untuk kesilapan yang tidak saya lakukan, Namun Allah mengabaikan dan memaafkan atas apa yang telah saya lakukan.
Dialah ALLAH, Yang Maha Besar Maha Kuasa, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani, dan segala puji hanya pada Allah.


Thursday, September 13, 2012

Rahmat-Nya

Adakala tak perlu buat apa-apa
untuk meraih pahala
cukuplah dengan... DIAM

Adakala tak perlu berbelanja apa-apa

untuk mengukuhkan silaturrahim
cukuplah dengan... SENYUM

Adakala tak perlu menagih apa-apa
untuk meraih cinta
cukuplah dengan... DOA

Diam, senyum dan doa
mudah dilaksanakan
tetapi payah tanpa
hati yang ikhlas
mengingati... ALLAH


Tuesday, September 11, 2012

Y_Y

sesungguhnya 
aku sangat kecewe dengan sikap kau 
kau buat semua neyh tanpa ade rase bersalah
inilah jalan yang kau pilih buat selamanya
dan jalan yang aku pilih adalah terus membisu
dalam seribu kata 

dalam sedalamnya kecewe 
dan untuk itu 
mungkin tiada lagi sinar keceriaan mahupun kegembiraan untuk ini
sekian ~


Monday, September 10, 2012

searching for something there

Hati mane tidak tersentuh rite ?
Even salah cakap pun kitamudah tersentap , so awas la dengan setiap kate kate .
mungkin niat kita tuh tak untuk menyakitinya . So kene la memahami antara dua belah pihak .
Dan hati mane yang sanggup tahan sume neyh kan ?
takde kot :(
mungkin hal ini akan terus terpahat dalam hati .
You noe what .takde sape pun akan faham apa yang kita rasa , Dan aku ? aku tak mintak orang nak faham kan jiwa aku , aku lebey suka hidup cam ney , bia la orang nak cakap aku neyh hati kering ke whatever else ,
dan sekarang hati aku dah memang kering tahan perit dalam hati .
So aku tak amekkisah sangat kalu nak touching touching bagai . Mungkin orang tak sedar kan .
Jangan buat orana lain serupe takde perasaan , nanti kalu Allah bagi kita rase macam mane ?
Fikirla . sume da boleh fikir ape yang baik dan buruk .
kita dah didedahkan dengan pelbagai bagai ilmu ,
Sabar adalah segalanya , tapi over sabar ? huhuhu . tak kemane nyer kan
bia la sekarang aku merasa kekecewaan neyh , asalkan yang lain aku hanya mampu memohon
kebahagian daripada Ilahi .
Ingatlah dunia tempat persinggahan kita , carilah yang terbaik . dan aku bukan yang terbaek nak nasihat kan .
aku jugak pernah kecundang .
BANGKIT LAH NUR HAFIZA untuk hari ini dan hari hari mendatang .
maaf , aku hanya mampu lemparkan senyuman dalam kedukaan jeh .
aku nak jadi my real ones , not now !

* KEJARLAH KEBAHAGIAN ABADI :)

DURING ALPHA LIFESTYLE

Assalamualaikum pembuka bicara .
dengan senyuman tambatan hati :)
Alhamdulillah , aku dah selesai dengan jayanya INTENSIVE ENGLISH PROGRAMME JULY 2012 !
Pengalaman kat sane sangat indah ,
At first masuk sane sangat la kelakar . Ditemani sahabat yang setia dari kampung halaman , semangat wokk !
nak nye aku belajar , terima kasih laa .
first time neyh pegi daftar tanpa parents . berangkutlah la kau ke sane . Oke kali ney aku ke negeri sembilan . aku ke seremban . mendarat kat KOLEJ TEKNOLOGI ALPHA . hahahahaha . sampai sane tak tahu mane nak tuju . im lonely . bilik asing pulak dengan dengan kawan aku yang lagi sorang tuh . HAHAHA ! * bole bayang tak muke tuh ? * BLURR !
oke jalanila kehidupan kat sane . dalam bilik aku neyh ade sorang budak kedah yang sangat OHSEM dan CHOMEL ! nama dy tasha . aku ney da la fanatik dengan kedah . umah dy pulak kat sawah dan bendang tuh . suka !!!! nak pegi sane satu hari nanti taw . p shot kat sane .dalam bilik aku tuh . always la share pape dengan dy . nice person .sangat memahami !


hari berganti hari masa berganti mase , kami diberi task task bagi setiap persembahan .
pagi pagi hadap muka lect , my hensem lect named MR ADAM from GHANA but study kat UIAM . seorang lect yang berdedikasi . kalu tak faham , ajar la sampai faham , mengantuk dalam kelas adalah satu rutin biasa . dalam kelas aku rapat dengan pute , memey . tapi dengan classmate lain pun pakej skali la , hahahaha klaka pulak bila ingat fes fes moment nak tegur-2 orang neyh . Shumel nye la sorang sorang . lama kelamaan kita pun jadi rapat .sume da ngam dalam sekelip mate . kua sama sama ,makan sama sama , masak sama sama .


bila diberikan task plak macam haram jeh rase , hahahaha last minute baru nak gerak kan . tuh la aku rase start dari group fes until third . sume nyer best ! dari tak tahu nak berlakon kene berlakon , then dari tak pernah nak jadi mengacara aku jadi pengacara berwatak kan FARAH DIANA . mak aii . tak pernah dalam hidup spoken english siap baii . kelakar nya la . then for last concert BORIA ! . boria la  paling suke sebab suka sanngat joget tapi yang buat tuh tak keseluruhan . hahahaha lame da tinggal kan bab bab tarian neyh . dapat pulak kawan kawan yang sangat sporting dan mentor yang sengal . jadi promoter la . hahahahaha klakanyer aku rase . tak pernah pernah menceburi bidang neyh . tapi syok la . sayang nya nak tinggal korang .
tapi aku da pun tinggal lan jangan marah erk .


haa ney la team boria kelas kami dengan mentornya . kak wiewie yang suka posing ! suka sangat joget dengan korang neyh sampai nak tercabut kepale lutut . tapi berat badan tak turun jugak kan ?


but in the end , i must got to go fes ,sedeyh taw tak ? aku tak nak la nanges depan korang . malu kau . aku nanges dalam bas dari terminal one sapa hentian pudu . bapak sedeyh . berat gila nak tinggal kan korang . sebelum tuh aku tak la rase sesebak tuh , aku suka la kawan dengan korang , korang hapening abes , suke buat hati ku tertawa seperti tak de masalah dalam kepale otak neyh .CHILL ! thanks buat ayu , pute and memey yang sudi anta aku sampai terminal . hehehehehe .
oke sekarang da fluence english ?? tanya pada diri sendiri setelah 2 bulan hidup dengan english . hehehehe
all the best to all my friends and mentors
until we meet again I LOVE YOU !

♥ UNTUKMU TEMAN ♥

Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru

Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ikatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan
Bersimpul padu

Kenangan bersamamu
Takkan ku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa

Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Munkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan

Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janjinya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasihnya
Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah derita hadirlah cahaya

credit to my beloved friends 



we have joys we have fun :)