teman-teman

Monday, September 17, 2012

Andai Itu TakdirNya

Assalamualaikum ..........
petang yang sangat syahdu , di hujani titisan air hujan ..
Aku biarkan kalam berbicara , dan aku tak benarkan pena menulis hasrat di hati aku neyh . Pada 15/9/2012 yang lalu . result rayu merayu da kua , dalam hati aku neyh da memang da dapat lhaa , bukan senang jadi mahasiswa kat IPTA tuh dengan result yang ciput tuh , aku redha apabila permohonan aku di tolak , mungkin rezeki aku takde kat situ kan , huhuhuhu , selama beberapa tahun aku simpan hasrat yang tinggi neyh tuh pegang segulung IJAZAH , sedeyh memang sedeyh la sebab ini adalah peluang terakhir aku setelah aku berjuang di tingkatan 6 . dan sekarang aku dalam DILEMA , dan aku tak tahu ape tindakan yang perlu aku amek untuk ke langkah seterusnya . kalu 2 tahun lepas , masalah seperti ini la aku rase , tak tahu mane nak pilih , antara matrikulasi , politeknik , dan fom 6 , dengan segala yang aku rase . aku sanggup ke fom6 tuh . aku mengalah . belajar lah aku kat sane . pasrah bukan kerana terpaksa , berat sangat hati neyh , Allah saje yang tahu , dan sekarang tiada lagi peluang seperti tuh aku nak pilih . aku hanya dapat pilih KERJA ATAU KOLEJ ! hurm takde orang akan faham ape yang ade dalam benak fikiran aku . tentangan hebat dari sedarenya lagi ,PERGGHHH ! aku nak giler lhaa . aku senyap tuh bukan aku nak sangat kan , da  aku nak lari mane lagi ? boleh tak tak nak duk dalam ganu neyh ? biala aku pergi tenangkan fikiran kat tempat orang dulu . Macam macam da dengar . itu ini begitu begini , Mungkin neyh jalan hidup aku kan . Orang jangan banyak bunyi sebab tak tahu ape yang aku rase . Parents aku bagi aku belajar , tapi dalam kilauan matanya tuh , harap aku memahami keadaan semasa . dengan rendah diri , aku akur , bialah . restu ibu bapa sangat bernilai buat aku . Maybe dengan jalan lain aku tak dapat buat mereka gembira . dengan jalan neyh INSYAALLAH , aku yakin ade jalan untuk hambaNya nanti . Sori buat kawan kawan atau senior , aku hargai segala nasihat tuh , jika diberikan peluang aku amek peluang untuk sambung balik study tuh . Aku pendam dalam hati jela ape yang aku rase . mungkin tak sesedap GCB burger bende neyh . aku tak memang terbiasa .Ya Allah kurniakan apa yang terbaek buat kami untuk hari hari yang akan mendatang...
akhir kalam , aku doalan sahabat sahabat ku disana berjuang untuk segulung ijazah dengan jayanya .

WASALAM

6 comments:

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

sabar ye..sume org leh bercakap tp dorg xkn paham apa yg kita rasa.insyaallah Allah akn tolong kita.hanya doa yg mampu..

SKYLR_BUNGA said...

najwa thanks a lot , huhuhu , orang tak rasa tak akan faham , i need more supportive

hacks_black said...

buat la pilihan dgn sebijak-bijaknye ok? x semesty nye org yg stdy ni boleh berjaya kn?org yg x stdy pn boleh berjaya..ini semua adalah usaha dari seseorg itu sndri..if u work hard, insyaAllah, pasti DIA akn berikan jalan yg terbaek tok diri kite..bnyk2 lah berdoa kepadaNYA ok.. gd luck ^_^

hacks_black said...

fikirlah sebaek2nye ok? insyaALLAH pasti ada jalan yg ALLAH telah tulis untk kite..x semestynye org yg stdy ni boleh berjaya..org yg x stdy pn boleh berjaya..tp smua to perlu ada usaha yg kuat..ALLAH memg suka org yg berusaha..so, just ignore wht people are talking abot u.. gd luck bunga ^_^

hacks_black said...

buat la pilihan dgn sebijak-bijaknye ok? x semesty nye org yg stdy ni boleh berjaya kn?org yg x stdy pn boleh berjaya..ini semua adalah usaha dari seseorg itu sndri..if u work hard, insyaAllah, pasti DIA akn berikan jalan yg terbaek tok diri kite..bnyk2 lah berdoa kepadaNYA ok.. gd luck ^_^

SKYLR_BUNGA said...

huhuhu , thanks a lot , mungkin satu mase nanti itu la yang bakal di terjah .amenn ><